Tým profesionálů...

Marie Borkovcová

Byla jedním z prvních vědců v Evropě, kteří se začali věnovat entomofágii po odborné stránce a první, kdo oficiálně upozornil Evropskou unii na význam entomofágie. 

Zabývá se dlouhodobě nutriční hodnotou hmyzu a jeho přínosem pro konzumenty s výživovým onemocněním (celiakie, onemocnění ledvin, slinivky…). Kromě toho se věnuje též zhodnocení ekologických aspektů chovu hmyzu a jeho udržitelnosti.Jako odbornice na danou problematiku pořádá přednášky s ochutnávkami jak pro laickou veřejnost a studenty, tak pro odborníky z řad lékařů, nutričních terapeutů či hygieniků. Spolupracuje s médii, podílí se na tvorbě populárně naučných pořadů s tématem konzumace hmyzu. Je spoluautorkou kuchařky a DVD na téma příprava pokrmů z hmyzu. 

Spolu s dcerou Martinou jako "vlajkonoši" spolupracují za Českou republiku s FAO (světová organizace pro výživu a zemědělství při OSN) na řešení problematiky entomofágie (http://www.fao.org/) a v současnosti se obě podílejí na tvorbě evropské legislativy, která by umožnila prodej produktů hmyzu například v obchodech s potravinami.

Milan Václavík

Vystudoval brněnskou SOŠ Charbulova v oboru kuchař. Pracoval v Rakousku a Anglii jako Head Chef ve francouzské hotelové restauraci. Aktivně cestuje za jídlem do exotických zemí, píše články o jídle, které publikuje na svém food blogu www.cestyschuti.cz Přednáší pro školy o exotickém jídle a pořádá multikulturní programy pro mládež zaměřené na kurzy vaření arabských a indických jídel. Vaření jedlého hmyzu se věnuje od roku 2010. Je spoluautorem knihy HMYZ NA TALÍŘI.

Foto: Michal Wolf

Petr Ocknecht

 

je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.

 

Studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule in Retz, Rakousko. Maturitu si dodělal na Soukromé škole služeb, Velké Meziříčí. A jazykové vzdělání získal na Lingua centrum – Jazyková škola Olomouc.

Proč ochutnat hmyz s námi?

1

Entomofágii se věnujeme už desátým rokem a jsme první tým profesionálních kuchařů v ČR kteří se pod vedením paní docentky Borkovcové věnují využití hmyzu v gastronomii

2

Náš tým vydal již dvě hmyzí kuchařky, zaručujeme profesionalitu na špičkové úrovni. O entomofágii víme naprosto vše a jsme připraveni se s Vámi na našich show podělit nejen o chuť, ale i o informace

3

Práce nás baví, máme za sebou desítky gastrofestivalů, akcí a eventových událostí. Jsme nejen kuchaři, ale i baviči připraveni pro Vás zorganizovat nevšední zážitek