January 15, 2019

Please reload

Nejnovější příspěvky

Další Extreme food night v Brně už na vás čeká!

December 7, 2017

1/1
Please reload

Nejlepší příspěvky

Report z Expediční kamery v Chomutově

April 3, 2018

CHOMUTOV (soš) — „Cvrčci a červi se jedí celí, u sarančat odkousněte nožičky, aby neškrábaly v puse,“ instruoval Milan Václavík v pátek večer návštěvníky chomutovského kina Svět. Kultura a sport Chomutov tu v rámci festivalu Expediční kamera, zajistila ochutnávku hmyzí kuchyně. „Larvy potemníka brazilského s chilli, česnekem a grilovacími bylinkami, sarančata na červeném víně a banánoví cvrčci na másle,“ vyjmenoval netradiční menu Milan Václavík. „Moc mi to chutnalo, připomínalo mi to smažené brambůrky,“ pochvalovala si Martina Pieterová. „Červík mi připomínal brambůrky nebo křupky, ten mi chutnal, ostatní jsem neměla odvahu sníst kvůli nožičkám,“ dodala další odvážná strávnice Mirka Rozvoralová. „Přirovnávají to i k oříškům, sarančata třeba k sójové omáčce, chuť je spíše nevýrazná, každý si pak najde to svoje,“ usmívá se kuchař, který si na hmyzu sám rád pochutná a na různých podobných akcích se snaží lidi seznámit s tím, že jde dobrou alternativu tradičnějších chuťovek.

 

 

 

 Foto: Soňa Šímová

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Následujte nás

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Hledání podle štítků