Report z Expediční kamery v Chomutově

CHOMUTOV (soš) — „Cvrčci a červi se jedí celí, u sarančat odkousněte nožičky, aby neškrábaly v puse,“ instruoval Milan Václavík v pátek večer návštěvníky chomutovského kina Svět. Kultura a sport Chomutov tu v rámci festivalu Expediční kamera, zajistila ochutnávku hmyzí kuchyně. „Larvy potemníka brazilského s chilli, česnekem a grilovacími bylinkami, sarančata na červeném víně a banánoví cvrčci na másle,“ vyjmenoval netradiční menu Milan Václavík. „Moc mi to chutnalo, připomínalo mi to smažené brambůrky,“ pochvalovala si Martina Pieterová. „Červík mi připomínal brambůrky nebo křupky, ten mi chutnal, ostatní jsem neměla odvahu sníst kvůli nožičkám,“ dodala další odvážná strávnice Mirka Rozvoralová. „Přirovnávají to i k oříškům, sarančata třeba k sójové omáčce, chuť je spíše nevýrazná, každý si pak najde to svoje,“ usmívá se kuchař, který si na hmyzu sám rád pochutná a na různých podobných akcích se snaží lidi seznámit s tím, že jde dobrou alternativu tradičnějších chuťovek.

Foto: Soňa Šímová

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
No tags yet.
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square