Extrémní jídlo přilákalo v Brně téměř 1500 lidí

Už potřetí si návštěvníci brněnského parku Lužánky pochutnávali na extrémních jídlech. V sobotu se u stánků na Extrem food festivalu tlačilo téměř patnáct set lidí. Kromě smažených cvrčků tentokrát ochutnali i žabí stehýnka, krokodýlí a žabí maso. Gurmáni nepřišli do brněnského parku jen ochutnávat. Spoustu z nich zajímalo, jak exotická jídla vznikají, nebo proč v některých zemích lidé jedí pro nás nepochopitelné pokrmy. To mohli návštěvníci zjistit na přednáškách. Jednu z nich vedl i kuchař Milan Václavík. „Chutě se ve světě různě liší. Muslimové nejí třeba vepřové maso, hinduisté by nikdy neochutnali krávu, protože je pro ně posvátná. A my se cpeme hovězími steaky a jitrnicemi. Koukáme přitom přes prsty na Asiaty, kteří vaří hady nebo psy. Měli bychom si uvědomit, že vždycky záleží na kultuře daného místa. Je v podstatě úplně jedno, co jíte. Záleží na tom, na co jste od malička zvyklí,“ vysvětloval kuchař.

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
No tags yet.
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square