Dokument České televize o fenoménu entomofágie ve spolupráci s hmyzem na talíři

Nedej se ČT

Hmyzí kuchyně v Dobrém ránu na české televizi. Inspirujte se s námi hned po ránu!

Česká televize

Jako první v republice jsme představily hmyz jako potravinu budoucnosti na pražské konferenci Tedx. 

Ted X Praha

Ochutnávka hmyzích specialit potěšila brněnské odvážlivce.

Týden.cz

Představa hmyzu na talíři v mnohých vyvolává znechucení a odpor. Přijde ale doba, kdy se z něj budou dělat hamburgery nebo energetické tyčinky pro sportovce.

Novinky.cz

Brzy tady budou hmyzí řeznictví, myslí si kuchař Milan Václavík. Rozhovor pro iDnes.cz

Rádio Petrov

Poslechněte si povídání o entomofágii na brněnském rádiu Petrov.

Deník.cz

Brzy tady budou hmyzí řeznictví, myslí si kuchař Milan Václavík. Rozhovor pro iDnes.cz

Reflex

Kde sbíráme inspirace? Přímo na cestách po Asii a africe! Povídání o entomofágii va světě na Travel journalu

Extrem food fest

Pořádáme exotický festival na kterém můžete ochutnat nejen hmyzí kuchyni, ale i pokrmy z krokodýla, ptačích hnízd, štíry, smažené tarantule...

Hospodářské noviny

iDnes

Deník.cz

Jsou plní nezbytných aminokyselin a nenároční na chov, přesto se jich Evropané na rozdíl od zbytku světa štítí. 

V rámci kurzu vaření hmyzích specialit vyzkoušel redaktor MF DNES Ondřej Černý, jak chutnají. Kurzy vedl Petr Ocknecht, kuchař a cukrář z brněnského Palace Hotelu. 

V kterékoli restauraci by červi na talíři znamenali skandál a okamžitou reklamaci. Ne však v brněnské restauraci Noem arch.

Křest knihy

Kde sbíráme inspirace? Přímo na cestách po Asii a africe! Povídání o entomofágii va světě na Travel journalu

KrkonošskýDeník.cz

Report z úspěšného hmyzího večera v Batňovicích v restauraci u Bulánka.

Hmyzí kuchyně

Radiožurnál

Rozhovor se šéfkuchařem a odborníkem na entomofagii Milanem Václavíkem o tajích hmyzí kuchyně a jaké druhy hmyzu jsou jedlé a jak je tepelně upravovat.

Kde sbíráme inspirace? Přímo na cestách po Asii a africe! Povídání o entomofágii va světě na Travel journalu

iDnes

Travel journal

iDnes